Afvallen of aankomen?  gezonder eten en beter in je vel komen te zitten?

Jij stelt zelf je doelen en ik begeleid jou daarbij, zodat dit een gewoonte van je wordt en je dit zelf kan volhouden!

De duur van een aanpassing in je eet- en leef gewoonte is gemiddeld 60 dagen.!

Om dit vol te houden ondersteun ik je met tips, kennis en indien je daarvoor kiest, met tussentijdse metingen van bijvoorbeeld je spiermassa, gewicht, vetmassa, dagelijkse energie behoefte, BMR, BMI,  etc. Daartoe maak ik gebruik van een ‘impedantieweegschaal’. Voor het bepalen van je huidige energie inname maak ik gebruik van een eet- en beweegdagboek, dat je een aantal dagen voor de start van je begeleiding gaat bijhouden. Voordat de begeleiding kan beginnen doen we eerst een intake. Hierbij beslissen we samen of mijn begeleidingswijze bij jou doelen past.

Als je specifieke voeding nodig hebt om medische redenen mag ik je niet begeleiden. Een arts en/of diëtist kan je in dat geval een beter passend advies geven.

Kernwaarden bij de begeleiding zijn: “Goed eten”,  “Voldoende bewegen” en “Genieten”.

Goed eten

Om gezond te blijven en gewicht te verliezen gaat het er niet altijd om, minder te eten maar om producten met waardevolle voedingsstoffen voor jou lijf te eten. “Goed eten” dus. Producten zonder voedingswaarde zoals snacks, zoetwaren etc. leveren veel (lege) calorieën, maar geen voedingsstoffen.

Bewegen

Om gezond en vitaal te blijven, of weer te worden, is bewegen heel belangrijk. Door bewegen wordt vetmassa afgebroken en spiermassa opgebouwd. De spiermassa in je lichaam, verbruikt veel meer energie dan vetmassa. Dus wil je op gewicht blijven, dan zal dat makkelijker gaan als je meer spieren hebt. De energie die je via je voeding binnenkrijgt, verbrand dan sneller en wordt niet op geslagen als reservebrandstof in je vetweefsel.

Genieten

Je kan genieten van eten omdat het lekker is of omdat het gezellig is om samen te eten. Ook kan lekker eten en drinken de feestvreugde verhogen bij speciale gelegenheden. Dat is belangrijk… en het kan gewoon! Door je bewust te worden van je eigen eetgedrag kun je prima mee blijven doen. Maar dan wel bewust en gedoseerd.