Om gezond te blijven en gewicht te verliezen gaat het niet altijd om minder te eten maar wel om producten met waardevolle voedingsstoffen voor jouw lijf te eten. “Goed eten” dus.

Producten zonder voedingswaarde zoals snacks, zoetwaren etc. leveren veel (lege) calorieën, maar geen voedingsstoffen. We gaan deze vervangen door gezonde en smakelijke alternatieven.

Snel afvallen door middel van een “crash dieet” heeft geen zin, aangezien zo’n eetpatroon niet vol te houden is. Ook kan het zijn dat je vaak honger hebt en je te eenzijdig dieet, waardoor je voedingsstoffen tekort komt. 

Het gevolg dáárvan kan weer zijn: vermoeidheid, depressie, conditieverlies, spijsverteringsklachten, hoofdpijn… Geen blijvende resultaten en een aantal minder prettige bijwerkingen.

Daarom kies ik graag voor vers en voedzaam: een eetwijze die je vol kan houden. Een praktische manier om lekker en gezond te eten is volgens de ‘Schijf van vijf’ van het voedingscentrum.

Deze is van toepassing voor alle soorten voedingsvoorkeuren: van vleesliefhebbers tot vegetariërs, en van buitenlandse gerechten tot ‘Hollandse pot’. We kijken samen wat bij jou past!

Klik hieronder een kort filmpje over de schijf van vijf.