Eerlijk over voeding

Vanaf 2003 ben ik werkzaam geweest als trainer/opleider op voedingsmiddelenbedrijven. Tijdens dit leuke en interessante werk heb veel productieprocessen kunnen bekijken en productiemedewerkers begeleid bij hun werkplektrainingen. Mooi om samenwerken met mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten.

De verschillende ingrediënten, productiemethoden en conserveringstechnieken bepalen het uiteindelijke product en de voedingswaarde die het heeft voor ons lichaam. 

Hebben verschillende soorten voeding invloed op onze gezondheid?

Dat interesseerde me steeds meer. Daarom ben ik in 2020 gestart met de opleiding voedingsdeskundige en gewichtsconsulent. In 2022 heb ik daar ook mijn diploma Leefstijlcoach aan toegevoegd. Mijn interesse en enthousiasme is alleen nog maar groter geworden, ook door de cliënten die ik heb mogen begeleiden.

Gezonde voeding als medicijn om (welvaarts-) ziektes voorkomen.

Dat is de reden dat ik met het werk als voedingscoach gestart ben en anderen op weg wil helpen naar een gezonde eet-en leefwijze. Lekker no-nonsense en praktisch. Met een voorkeur voor vers. En ook met een eerlijk verhaal over bewerkte voeding.

Meer over voeding →
Mijn 3 kernwaarden

De 3 kernwaarden die ik hanteer zijn:

  • Gezonde voeding
  • Bewegen
  • Genieten 

Om goed in je vel te zitten is het naast gezonde voeding, ook belangrijk om genoeg te bewegen, te veel stress te voorkomen en niet vergeten om te genieten van de mooie dingen van het leven. 

Ook van lekker eten dus!

Margot Vermunt

Er is heel veel aanbod op het gebied van gezonde voeding. Met mijn achtergrond in de levensmiddelenindustrie weet ik hoe verschillende soorten voeding geproduceerd worden en wat er zoal in kan zitten. Daarmee kan ik je helpen een gezonde keuze te maken.

Ik ben aangesloten bij de BGN, de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten.  Wij werken volgens de richtlijnen van de gezondheidsraad. Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd en door het voedingscentrum vertaald  in “de schijf van vijf”: een praktische manier om lekker en gezond te eten.

Preventie heeft mijn voorkeur; voorkomen is beter dan genezen. Dat begint al bij kinderen en bij jong volwassenen.

Mijn werkwijze →